Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 71 - 80 (van 80)

• Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

4 april 2019

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

Bekijk details van Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

• Markt Sociaal Domein in Bunschoten

19 maart 2019

Maandag 18 maart werd bekendgemaakt dat het kabinet geld gaat uittrekken voor extra cursussen lezen en schrijven. Het gaat hierbij om mensen die wel Nederlands spreken, maar om welke reden dan ook niet goed hebben leren lezen en schrijven. Minister Van Engelshoven gaf aan dat het voor deze groep erg moeilijk is om mee te komen in de samenleving. De Taalhuizen in de regio Eemland zetten zich voor deze mensen in.

Bekijk details van Markt Sociaal Domein in Bunschoten

• Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

28 februari 2019

De tweede VPRO Tegenlicht Meet Up van 2019 ging over de aflevering ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Het was volle bak in het KAdECafé, waar we naartoe verhuisden vanwege de hoge opkomst.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

• Bieb op Diek geopend

7 februari 2019

De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

Bekijk details van Bieb op Diek geopend

• Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

4 februari 2019

Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

Bekijk details van Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

• De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

1 februari 2019

Sinds de introductie in de jaren ’60 is de Kunstuitleen een begrip geworden. Tienduizenden huishoudens zijn hierdoor in aanraking gekomen met kunst en hebben kunst in huis via de Kunstuitleen. Aan deze periode komt nu een einde met de sluiting van de Kunstuitleen Amersfoort op 1 januari 2020.

Bekijk details van De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

• Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

1 februari 2019

Vrijdagmiddag 1 februari ontving de VoorleesExpress Eemland een cheque van 6.000 euro! Dit fantastische bedrag werd opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje tijdens De Nationale Voorleesdagen voor de kinderen van de leden van JCI Eemland.

Bekijk details van Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

• Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

23 januari 2019

23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens de opening werd door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Een mooie gelegenheid voor Burgemeester Cnossen (burgermeester Woudenberg) om aan kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana voor te lezen.

Bekijk details van Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

• De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

9 januari 2019

Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen.

Bekijk details van De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

• StudyShare is begonnen

8 januari 2019

De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

Bekijk details van StudyShare is begonnen