Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 71 - 80 (van 180)

• Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog Bekijk details

1 april 2021

Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de Amersfoorters? Hoor en zie het tijdens een 40-minuten durende video-installatie documentaire 'Amersfoort '40-'45' vol archiefmateriaal van Archief Eemland. Tijdens dit unieke theatercollege zien bezoekers de grootste verzameling origineel Amersfoort beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog ooit verzameld. Van 3 t/m 9 mei in Het Eemhuis.

Bekijk details van Uniek theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog

• Winnaars prijsvraag het Voorwoord zijn bekend Bekijk details

25 maart 2021

Tijdens het Voorwoord organiseerde de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Er werd massaal aan meegedaan.

Bekijk details van Winnaars prijsvraag het Voorwoord zijn bekend

• Eerste Kennisdelers in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

19 maart 2021

Hoe verminder je zelf je stress in tijden van corona en ook daarna? Hoor het tijdens de eerste Kennisdelers van de Bibliotheek Leusden. Ester Janssen - van den Hoek, master in de psychosomatische fysiotherapie, geeft je tijdens deze interactieve lezing handvatten om met stress om te gaan. Deze online lezing is op donderdag 1 april om 20.00 uur.

Bekijk details van Eerste Kennisdelers in de Bibliotheek Leusden

• Alles Kidz: film De Schooltuin en Zelf-zaai-actie in Cultuurhuis Woudenberg Bekijk details

18 maart 2021

De lente komt er aan, het groen gaat weer groeien buiten. Om kinderen, ouders en grootouders te inspireren is op woensdag 21 april in Cultuurhuis Woudenberg een middag met de jeugdfilm De Schooltuin en de Zelfzaai-actie & wedstrijden.

Bekijk details van Alles Kidz: film De Schooltuin en Zelf-zaai-actie in Cultuurhuis Woudenberg

• Opening van de Bibliotheek op school op de Bieshaar in Hoogland Bekijk details

18 maart 2021

Het was even spannend of de opening van de bibliotheek op 11 maart wel door kon gaan. Hoe dat kwam konden de kinderen van te voren zien in een film die werd gemaakt door een ouder. In deze film was te zien dat de bibliotheek vlak voor de opening helemaal overhoop was gehaald. Een aantal kinderen wisten gelukkig als echte boekendetectives dit mysterie op te lossen. Daardoor konden alle kinderen donderdagochtend de ontknoping live via het digibord volgen en zien hoe meester Wim de Bibliotheek op school...

Bekijk details van Opening van de Bibliotheek op school op de Bieshaar in Hoogland

• Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken Bekijk details

12 maart 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

Bekijk details van Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken

• De Bibliotheek Leusden is stemlocatie Bekijk details

11 maart 2021

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart is de Bibliotheek Leusden stemlocatie.

Bekijk details van De Bibliotheek Leusden is stemlocatie

• Servicepunt Eemdijk gaat open Bekijk details

26 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaat Servicepunt Eemdijk van de Bibliotheek Eemland weer open als afhaalbibliotheek.

Bekijk details van Servicepunt Eemdijk gaat open

• Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord Bekijk details

23 februari 2021

Tijdens het Voorwoord organiseert de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Doe mee en maak kans op een Boekenwurm-lamp, Lekker-lees-avond-pakket of een Boekenbon!

Bekijk details van Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord

• Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland Bekijk details

18 februari 2021

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege corona was het woensdag 17 februari eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaar van de Nederland Leest-schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Eemland in november uitschreef. In een online prijsuitreiking werd de winnaar bekendgemaakt: Elmine Wijnia won de eerste prijs met het verhaal 'De Schop'. Het thema van de schrijfwedstrijd was ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’.

Bekijk details van Elmine Wijnia wint schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Eemland

Paginanavigatie