Nieuws over de Bibliotheek Hoogland

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Hoogland en de Bibliotheek Eemland!

Resultaat 1 - 10 (van 15)

• Pubquizstrijd033 in de Bibliotheek het Eemhuis: 4 en 5 november Bekijk details

6 oktober 2022

Op 4 & 5 november is het weer zover! De grote hal van de Bibliotheek het Eemhuis wordt omgetoverd tot de grootste pub van Amersfoort voor de Pubquizstrijd033. Vorige edities waren binnen no-time uitverkocht en ook dit jaar verwachten wij dat de strijd weer vurig losbarst. Iedereen is welkom om mee te doen en er is ruimte voor maar liefst 56 teams. De kaartverkoop voor de Pubquizstrijd033 start op maandagmiddag 10 oktober 2022. Wees er snel bij!

• De winnaar van de BoekStart Puzzel Wedstrijd is bekend! Bekijk details

2 september 2022

Hoera! De winnaar van de BoekStart Puzzel Wedstrijd is bekend! De winnaar is Max (5) uit Vathorst! Veel plezier met je boekenpakket!

• AVI-lezen en leesplezier Bekijk details

5 augustus 2022

Wie schoolgaande kinderen heeft die naar groep 3 of hoger gaan, heeft er vast wel eens van gehoord: AVI-lezen. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Hoe werkt dat dan precies? En is er niet iets veel belangrijker voor de leesontwikkeling van een kind? Namelijk leesplezier.

• Oproep Leeskring Amersfoort Bekijk details

7 juli 2022

Bij de Leeskring Literatuur Amersfoort komt een plekje vrij! Lijkt het jou leuk om met anderen boeken te bespreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

• Provinciale Finale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis Bekijk details

1 april 2022

Voor het tweede jaar organiseert de Bibliotheek Eemland de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de Provincie Utrecht. In 2021 kwamen alleen de deelnemers aan de wedstrijd naar het Eemhuis, het publiek kon online meekijken. Maar op 14 april 2022 wordt het volle bak in de grote hal, want de voorlezers brengen al hun klasgenootjes mee om hen aan te moedigen. In de jury van de voorleeswedstrijd zit niemand minder dan Tosca Menten, de populairste kinderboekenschrijver van ons land, bekend van...

• De Bibliotheek Eemland stopt per 10 mei met de muziekcollectie Bekijk details

18 maart 2022

Per 10 mei stopt de Bibliotheek Eemland met de muziekcollectie. Vanaf die datum kunnen er in alle bibliotheekvestigingen geen cd’s meer worden geleend. Het overgrote deel van de cd’s wordt te koop aangeboden.

• Gratis programmeerplezier Bekijk details

22 december 2021

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland geeft gratis twee verschillende programmeerkastjes aan kinderen vanaf 12 jaar uit Amersfoort.

• Maak je baby gratis lid Bekijk details

13 december 2021

Voorlezen aan je baby is enorm belangrijk! Het stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Je kunt jouw baby gratis aanmelden bij de bibliotheek en zo samen genieten van prachtige babyboekjes. Bij aanmelding van een kind van 0 tot 2 jaar ontvang je ook het gratis BoekStartkoffertje.

• Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

1 november 2021

In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

• Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman Bekijk details

29 oktober 2021

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Paginanavigatie