Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Verleden van Nederland

  Geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verleden van Nederland

 • Benedetta

  Judith C. Brown

  Het leven van de mystica Benedetta Carlini, die in de 17e eeuw abdis was van een nonnenklooster in Pescia, Italië, en in de problemen kwam door nagemaakte stigmata en een lesbische relatie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Benedetta

 • Slavernij

  Historische artikelen over de Nederlandse slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën vanaf de zeventiende tot en met de negentiende eeuw, met aandacht voor het huidige denken over het slavernijverleden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slavernij

 • De jonge helden van de Sovjet-Unie

  Alex Halberstadt

  De auteur (1970) onderzoekt welke sporen zijn familieverleden op hem hebben achtergelaten. De geschiedenis van de ene tak van zijn familie voert hem naar Rusland en Oekraïne, die van de andere tak naar Litouwen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De jonge helden van de Sovjet-Unie

 • Brieven aan 't Hooge Nest

  Roxane van Iperen

  Reacties van lezers op het boek ''t Hooge Nest', dat een episode uit de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft, waarbij twee joodse zussen daadwerkelijk actie ondernamen tegen de Duitse bezetter.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Brieven aan 't Hooge Nest


Boek van de maand

Andrew Morton Elizabeth & Margaret

Een prachtig geschreven boek met levendige details. Het geeft een inkijkje in het leven van twee zeer memorabele zussen.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken