Expositie: Lost in a dream

Dinsdag 21 mei 2024 t/m zondag 26 mei 2024 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Panenca (Christian Arts) bedrijft, zoals hij dat zelf omschrijft, fotografische fictie. Waar fotografie bij uitstek wordt geassocieerd met het afbeelden van de realiteit, is hij juist geïnteresseerd in het bewerken van foto's om een eigen verhaal te vertellen, dat zich vaak afspeelt op de grenzen van de realiteit. Met behulp van Photoshop knipt en plakt hij foto's die hij thuis en op reis maakt tot nieuwe beelden die zijn wereldbeeld weerspiegelen: vaak duister, met personages die hun weg trachten te vinden in een wereld vol vervreemding.

De opkomst van AI- fotografie gaf een grote impuls aan zijn werk. Meer dan ooit kan hij met AI zijn fantasie de vrije loop laten en de grenzen van het onmogelijke opzoeken. Zijn nieuwe project Lost in a dream is een roadtrip vol ontmoetingen tussen droom en werkelijkheid.

Ook tijdens de Week van de Creatieve AI

• Expositie: Lost in a dream