Ontwerp je uitvinding met AI

Zaterdag 18 mei 2024, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Verzin je vaak goede oplossingen voor problemen en droom je ervan om jouw fantastische ideeën om te zetten in een mooi ontwerp dat binnen de kortste keren onmisbaar wordt in het leven van velen? Ben jij de uitvinder die wij zoeken? Doe mee aan deze workshop en leer om met hulp van AI het coolste ding ooit te ontwerpen. Verzin iets fantastisch dat nog niet bestaat! Op zaterdag 25 mei pitch je jouw ontwerp aan een vakkundige jury, bestaande uit Astrid Poot en Rolf Hut en kiezen zij de winnaar van deze ontwerpwedstrijd. Meedoen kan vanaf 16 jaar en ouder.

Aanmelden (16+)

Jury

Op zaterdag 25 mei pitch je jouw idee aan de jury. Dat gebeurt aansluitend op de prijsuitreiking voor het beste AI-verhaal, die begint om 15.30 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Deelnemers worden uitgenodigd om alvast aan te sluiten en mee te genieten van het AI verhaal.

• Astrid Poot is een denker en maker die zichzelf beschrijft als onafhankelijk vrijdenker. Ze is onder andere mede- oprichter en baas van Lekkersamenklooien en is denkt kritisch na over de ethische aspecten in de digitale samenleving.
  • Rolf Hut is wetenschapper, knutselaar en zoals hij zelf graag zegt: een "geek", die het liefste problemen oplost op de MacGyver- methode. Hij maakt meetapparatuur van consumentenelektronica en hij is als wetenschapper verbonden aan de TU Delft.

De hoofdprijs is nog even een verrassing!

Week van de Creatieve AI

Van 20 tot en met 26 mei 2024 vindt de 'Week van de Creatieve AI' plaats in Amersfoort! Verwacht een futuristische mix van lezingen, workshops en voorstellingen die je meenemen in de wereld van AI. Of je nu een expert of nieuwkomer bent, laat je inspireren en ontdek welke invloed deze ontwikkeling heeft op de creatieve sector.

Ook tijdens de Week van de Creatieve AI

• Expositie: Lost in a dream

Panenca (Christian Arts) bedrijft, zoals hij dat zelf omschrijft, fotografische fictie. Waar fotografie bij uitstek wordt geassocieerd met het afbeelden van de realiteit, is hij juist geïnteresseerd in...

21 mei 2024 t/m 26 mei 2024