Agenda

 1. Het Boek van de maand-gesprek

  Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. De toegang is gratis.

  Van 12:30 tot 13:15

  Online

  wo 10 mrt

 2. Tegenlicht Meet Up 033 - De Toekomst van protest

  Wat is de toekomst van protest nu we niet alleen gedwongen worden afstand te houden, maar ook online aan steeds indringendere en verfijndere surveillance systemen worden onderworpen? De Meet Up vindt online...

  Van 19:30 tot 21:00

  Online

  wo 10 mrt

 3. Avond van het Boek

  Schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets worden tijdens de Avond van het Boek in het Eemhuis geïnterviewd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen....

  Van 20:00 tot 21:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  za 13 mrt

 4. Open Senia leesclub over Nachtschrijver van Jannie Regnerus

  Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heb je nu de kans om het eens te proberen. Op maandag 29 maart organiseren de Bibliotheek het Eemhuis en Senia leesclubs een...

  19:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  ma 29 mrt

 5. Theatercollege Amersfoort '40-'45

  Mei 2021 is het zover, dan gaat "Amersfoort '40-'45" over de Tweede Wereldoorlog na een jaar van wachten eindelijk in première! In deze 40-minuut durende video-installatie documentaire vol archiefmateriaal...

  3 mei 2021 t/m 9 mei 2021

  Fysiek in het Eemhuis (of online)

  03 mei t/m 09 mei

Meer

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Nieuws over het Eemhuis

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Recente foto's

Het Eemhuis

In Het Eemhuis vindt u de nieuwe centrale vestiging van onze Bibliotheek. Het is een multifunctioneel gebouw waarin ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en Kunsthal KAdE gehuisvest zijn.

Espressobar de Draak

Op de tweede verdieping van het Eemhuis vindt u Espressobar de Draak, waar u terecht kunt voor warme en/of koude dranken en wat lekkers. Kom eens langs!

Virtuele Tour

Nieuwsgierig naar het gebouw? U kunt nu virtueel een kijkje nemen! Fotograaf Jeroen Jazet heeft een prachtige virtuele tour gemaakt!

Bezoek de website van Jeroen Jazet voor meer voorbeelden van zijn werk.

Onze partners in het Eemhuis

Gratis Wifi

U kunt in de bibliotheek gratis gebruikmaken van ons draadloos netwerk "Eemhuis-gast". Na inloggen dient u wel in de browser nog akkoord te gaan met de voorwaarden.