Agenda

 1. Pop-up leesclub met Rob van Essen over 'De goede zoon'

  Maak vrijblijvend kennis met een leeskring. De Bibliotheek Eemland en Senia leesclubs organiseren op vrijdag 31 januari een “open” leesclubbijeenkomst in de Bibliotheek Het Eemhuis. Dit keer bespreken...

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek het Eemhuis

  vr 31 jan

 2. Videomontage cursus

  Hoe wordt een opgenomen video gemonteerd tot een spannende film? Leer tijdens deze cursus hoe je zelfgekozen beeld in een professioneel programma monteert tot prachtige video's!

  3 februari 2020

  De Bibliotheek het Eemhuis

  ma 03 feb

 3. Informatiebijeenkomst Leeskring Engels

  Maandag 3 februari organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met Senia een informatiebijeenkomst over leeskringen Engels in de Bibliotheek het Eemhuis.

  19:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  ma 03 feb

 4. Tegenlicht Meet Up: Lokale monetaire diversiteit

  Op 5 februari is er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Per Meet Up mogen drie voor- of tegenstanders in tien minuten hun visie op het onderwerp van een Tegenlicht aflevering schetsen....

  Van 19:00 tot 22:00

  de Bibliotheek het Eemhuis

  wo 05 feb

 5. Digitaal Hulpplein in het Eemhuis

  Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek het Eemhuis. U bent van harte...

  Van 10:00 tot 12:00

  Het Eemhuis

  do 06 feb

 6. Lezing: Marco Willemse - Den Treek-Henschoten - een familielandgoed ontsluierd

  Deze middag krijgt u een intrigerend kijkje achter de schermen van het grote particuliere landgoed Den Treek-Henschoten. De lezing wordt gegeven door schrijver en journalist Marco Willemse. Waar u ook...

  15:30

  de Bibliotheek het Eemhuis

  zo 09 feb

 7. Informatiepunt Leeskringen

  Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, zit Senia-ambassadeur Liesbeth Ram klaar om vragen te beantwoorden over leeskringen.

  Van 11:00 tot 12:00

  de Bibliotheek het Eemhuis - espressobar De Draak

  wo 12 feb

 8. Boek van de maand-gesprek

  Bij Espressobar de Draak, op het bovenste terras van de Bibliotheek het Eemhuis, kunt u elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur naar de Boek van de Maand-gesprek komen. De toegang is...

  Van 12:30 tot 13:15

  Het Eemhuis (Espressobar)

  wo 12 feb

 9. Digitaal Hulpplein in het Eemhuis

  Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek het Eemhuis. U bent van harte...

  Van 13:30 tot 15:30

  Het Eemhuis

  ma 17 feb

Meer

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Nieuws over het Eemhuis

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Recente foto's

Elke zondagmiddag voorlezen in Het Eemhuis

Op zondagmiddag (behalve tijdens de zomervakantie) wordt er van 15:00 tot 15:30 voorgelezen in het Eemhuis. Kom jij ook?

Het Eemhuis

In Het Eemhuis vindt u de nieuwe centrale vestiging van onze Bibliotheek. Het is een multifunctioneel gebouw waarin ook Scholen in de Kunst, Archief Eemland en Kunsthal KAdE gehuisvest zijn.

Espressobar de Draak

Op de tweede verdieping van het Eemhuis vindt u Espressobar de Draak, waar u terecht kunt voor warme en/of koude dranken en wat lekkers. Kom eens langs!

Virtuele Tour

Nieuwsgierig naar het gebouw? U kunt nu virtueel een kijkje nemen! Fotograaf Jeroen Jazet heeft een prachtige virtuele tour gemaakt!

Bezoek de website van Jeroen Jazet voor meer voorbeelden van zijn werk.

Onze partners in het Eemhuis

Gratis Wifi

U kunt in de bibliotheek gratis gebruikmaken van ons draadloos netwerk "Eemhuis-gast". Na inloggen dient u wel in de browser nog akkoord te gaan met de voorwaarden.